Piščanec izpod peke

Piščanec izpod peke
februar 4, 2017 pikantadmin

Sestavine:

  • 1 cel piščanec
  • 1 melancan
  • 1 bučka
  • 2 paradižnika
  • 1 korenje
  • 0,5 kg krompirja
  • 1 limona

Priprava:

Pomembno je, da imate dovolj žerjavice, s katero boste prekrili sač.

V sač položimo piščanca, zelenjavo in krompir. Prelijemo z olivnim oljem, belim vinom ter začinimo s poprom, soljo, rožmarinom, malce čilija – po okusu, rdečo papriko, peteršiljem, česnom in baziliko. Ko vse skupaj pripravimo, prekrijemo s pripravljeno žerjavico. Na sač nalagamo žerjavico, da ohranjamo konstantno temperaturo. Vsakih 15 minut preverimo stanje.

Čas pečenje je najbolj odvisen od vročine žerjavice, kljub temu naj bi bil po uri in 15 minut piščanec gotov.

Dober tek!