Teletina izpod peke

Teletina izpod peke
februar 4, 2017 pikantadmin

Sestavine:

  • 8 oseb
  • 2 telečji krači (približno 3 kg)
  • 2 kg krompirja
  • 3 paprike
  • 3 korenčke
  • 3 paradižniki
  • 2 čebuli
  • 2 cela česna
  • rožmarin
  • mleta paprika (po okusu)
  • poper (po okusu)
  • sol
  • olje 0,5 dcl
  • 1 dcl belega suhega vina

Priprava:

Pekač naoljimo in dodamo vso zelenjavo in začimbe. Premešamo in nato položimo nasoljene krače na zelenjavo. Že pripravljeno žerjavico naložimo na pokrov ­ zvon ter pod pekač, če pri peki uporabimo tronožec. V kolikor pečemo v peči ali kaminu, pekač položimo direktno na ploščo. Pečemo 45 minut, dvignemo zvon ter premešamo zelenjavo, krače obrnemo. Pokrito pečemo še 45 minut. Po potrebi kračo 5 ­ 10 minut pred koncem pečenja še enkrat obrnemo. Med peko je priporočljivo večkrat preveriti potek peke, posebej v drugi polovici pečenja. Prvih 45 minut se hrana v saču kuha, drugih 45 minut pa peče. Vse navedeno v receptu je lahko tudi drugače. Uporabimo lahko tudi druge vrste mesa in druge začimbe po vašem okusu. Rezultat je vedno isti – POPOLNO ZADOVOLJSTVO, NA POLNEM PIKNIKU.