O Podjetju

O nas

V podjetju Direkt2invest d.o.o. sledimo tradiciji, saj so davno pred nami ugotovili, da druženje na piknikih, prireditvah, zabavah, pomirja in osrečuje. V našem podjetju smo zato poskrbeli za ponudbo, ki smo jo zaradi njenih posebnosti poimenovali PIKANT, z željo da vam dogodek kar najbolj poenostavimo in naredimo preprosto popoln.

Prodajamo najkvalitetnejše pripomočke za popoln piknik, narejene iz kvalitetnih materialov. Svoje so dodali še najboljši mojstri kovači, varilci s svojim znanjem in tehnologijo ter zakonitostjo, ki pravi, da žar mojster ne sme zamuditi nobenega opravila. Dobro ime našega podjetja gradimo na prepričanju, da je pripomoček za žar začetna postaja slehernega dobrega piknika. To ugotovitev potrjuje množica zadovoljnih kupcev, ki so naše najboljše priporočilo.

O nas lahko govorijo številke, še največ pa povedo s pri nas kupljenimi pripomočki za popoln piknik žar mojstri in njihovi zadovoljni gostje.

Naša ponudba je namenjena tako profesionalni rabi kot domači.

Ni razloga, da tudi vi ne postanete del naše skupne, uspešne zgodbe v dobri družbi in odlično pripravljeni hrani s pomočjo naših izdelkov.

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja

Z oddajo naročila za nakup izbranih izdelkov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.pikant.si

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine na spletnem mestu www.pikant.si (v nadaljevanju: Pogoji) ter se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.pikant.si izvaja podjetje Direkt2invest d.o.o., vpisano v sodni register pri Okrožnem sodišču v Krškem in matično številko 3649130000. Podjetje je zavezano za plačilo DDV-ja (ID za DDV: SI34332464).

Spletna trgovina www.pikant.si vam omogoča nakup pripomočkov za piknik ter predelavo mesa preko spleta. Spletna trgovina je prosto dostopna na internetu. V spletni trgovini so predstavljeni naši izdelki, podrobne informacije in cene izdelkov (redne cene in spletne cene). Pogoji nakupa so določeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov.

Naročanje

Po pregledu ponudbe ob želenih izdelkih izberete možnost “dodaj v košarico”. Izbrani izdelki so zbrani v košarici, ki jo lahko kadarkoli preverite in v njej uredite izdelke (spremenite količine izdelkov in/ali jih odstranite iz seznama). Ko ste končali z nakupovanjem, izberete možnost “košarica”, kjer uredite izdelke. S klikom na gumb »nadaljuj« boste v nekaj korakih opravili celoten nakup.

Pogoj za opravljen nakup v spletni trgovini www.pikant.si je registracija uporabnika. Uporabnik se mora ob prvem nakupu registrirati (s tem se vpiše v zbirko podatkov kupcev www.pikant.si – za popoln piknik in pridobi svoje uporabniško ime in geslo). Ob vsakem naslednjem nakupu se mora uporabnik v trgovino prijaviti, kjer lahko sproti spreminja in posodablja svoje podatke (naslov, geslo za dostop, pregleda pretekla naročila itd).

Kupec prejme pogodbo o nakupu po elektronski pošti na svoj naslov. Obenem lahko kupec s svojim uporabniškim imenom in geslom na spletni strani www.pikant.si pregleda vse njegove opravljene nakupe in njegove sklenjene pogodbe.

Vračilo izdelkov, reklamacije in garancija

Reklamacije, garancijski zahtevki in druge vrste vračila blaga se upoštevajo, kot so opisani na naslednji povezavi –Reklamacije.

Cene

V spletni trgovini so objavljene tako redne cene (cene, ki se uporabljajo v redni prodaji v trgovinah in drugih fizičnih prodajnih mestih) ter spletne cene. Spletne cene so lahko nižje od rednih cen. Za nakup v spletni trgovini se upoštevajo spletne cene. Vse objavljene spletne cene v vseh vrstah ponudb so nepreklicne in veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.pikant.si.

Veljavnost cen za izbrane artikle velja na dan nakupa, torej na dan zaključka in oddaje naročila preko spletne trgovine www.pikant.si. Vse cene izdelkov na www.pikant.si so prikazane v EUR in vključujejo DDV, ki je na končnem obračunu jasno naveden.

Cene so informativnega značaja in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Ponudba in cene veljajo do umika oziroma preklica. Veljavnost cene izdelka velja v trenutku nakupa.

Plačilo in prevzem

V spletni trgovini www.pikant.si so na voljo naslednji načini plačila:

 • po povzetju – z gotovino – poštarju je ob prevzemu potrebno poravnati znesek izpisan ob naročilu (zadnji korak), ki že vključuje provizijo poštne nakaznice 1,05 € (VPLPG). Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.pikant.si niste dolžni poravnati!
 • po predračunu, ki vam ga bomo poslali takoj po prejetju naročila (blago vam bomo odposlali takoj po prejetem plačilu)
  Predračun si lahko izdela pravna ali fizična oseba. Javni zavodi morajo ob naročilu poslati naročilnico in so upravičeni do plačila v zakonskem roku.
 • PayPal (za izvedbo plačila boste preusmerjeni na PayPal stran). Provizija plačila s PayPal sistemom znaša 1,00 €.

Z oddanim naročilom v spletni trgovini www.pikant.si se zavezujete, da boste pri izbiri plačila po povzetju ob prevzemu vašega blaga poravnali kupnino. Ob prevzemu pošiljke obvezno podpišite morebitne spremne dokumente (dobavnica, …).

Blago ste dolžni pred prevzemom vizualno in številčno pregledati, ter zapisati morebitne vidne poškodbe na embalaži ali blagu.

Stroški pošiljanja

Dostava je za vsa naročila brezplačna.

Stroški pošiljanja se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.pikant.si. Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljalcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.pikant.si niste dolžni poravnati. Naročnik blago prejme dostavljeno na naslov v skladu s pravili poštnih podjetij.

V primeru plačila po povzetju je potrebno poštarju ob prevzemu poravnati znesek izpisan ob naročilu (zadnji korak), ki že vključuje provizijo poštne nakaznice 1,05 € (VPLPG). Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.pikant.si niste dolžni poravnati!

Dobavni rok

Podjetje Direkt2invest d.o.o. vam bo naročeno blago dostavilo najkasneje v 3 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna.

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Uporaba spletne trgovine

Podjetje Direkt2invest d.o.o. ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice pri uporabi informacij v spletni trgovini. Podjetje Direkt2invest d.o.o. si pridržuje pravico kadarkoli spreminjati vsebino spletne trgovine brez predhodnega obvestila in ne prevzema odgovornosti za morebitne posledice teh sprememb.

Podjetje Direkt2invest d.o.o. se bo v največji možni meri trudilo za ažurnost, brezhibno delovanje in točnost informacij navedenih v spletni trgovini www.pikant.si. V kolikor kupec opazi kakršnokoli pomanjkljivost, napako ali nedelovanje, naj to nemudoma sporoči na enega izmed kontaktov.

Vsebine v spletni trgovini so avtorsko zaščitene. Kakršnakoli druga uporaba, kopiranje, objava in distribucija spletnih vsebin ali njihovih posameznih delov je brez dovoljenja podjetja Direkt2invest d.o.o. prepovedana.

Varstvo osebnih podatkov

Ob prvem obisku spletne trgovine www.pikant.si se na vaš računalnik shrani “piškotek” (cookie), ki ga lahko sami odstranite ali pa z ustreznimi nastavitvami preprečite, da bi se shranil. Piškotki so datoteke, namenjene boljši komunikaciji s spletnim mestom in koristijo za optimiziranje delovanja spletnih strani in pripravo učinkovitih storitev na spletnem mestu. Preko teh datotek ne moremo priti do vaši osebnih podatkov ali podatkov, ki so na vaše računalniku, razen tistih, ki so javno dostopni (tip brskalnika, tip operacijskega sistema, itd.).

Predpogoj za nakup na spletni trgovini www.pikant.si je registracija uporabnika. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane osebne podatke. Vsak registriran uporabnik dobi svoje uporabniško ime in geslo, ki je tajno. Uporabnik je dolžan zagotoviti, da bo s svojim uporabniškim imenom in z geslom upravljal izključno sam oziroma od njega pooblaščena oseba. Vsak uporabnik samostojno odgovarja za vsebine, ki jih vpiše na straneh www.pikant.si.

Podatki, ki jih uporabnik posreduje pri registraciji na spletni strani ali kako drugače preko e-pošte, telefona, faksa ipd. so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo. Registrirani uporabnik ob registraciji podaja osebno privolitev, da lahko podjetje Direkt2invest d.o.o. obdeluje osebne podatke, ki mu jih je posredoval. Upravljavec zbirke lahko obdeluje zbrane osebne podatke za namene vzorčenja, anketiranja in statistične obdelave podatkov, za ugotavljanje uporabe storitev, prilagajanje ponudbe in segmentacije, za raziskave trga, obveščanje o ponudbi, novostih, dogodkih in ugodnostih, ter za pošiljanje drugega oglasnega gradiva. Za namene obveščanja uporabnik dovoljuje uporabo različnih komunikacijskih kanalov, kot so telefon, sms, e-pošta ipd.

Navedene podatke lahko podjetje Direkt2invest d.o.o.obdeluje za lastne potrebe do časa, ko podatki več ne bodo služili svojemu namenu in se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen, kolikor je to dolžan v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.

Podjetje Direkt2invest d.o.o.bo pridobljene podatke varovalo ter preprečevalo njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla.

Podjetje Direkt2invest d.o.o.za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika uporablja tehnologijo, ki skrbi za kriptiranje vseh podatkov in komunikacije med spletno stranjo www.pikant.si in registriranim uporabnikom.

Sprememba splošnih pogojev poslovanja

Podjetje Direkt2invest d.o.o.si pridržuje pravico, da kadarkoli spremeni splošne pogoje poslovanja brez vnaprejšnje najave. Spremenjena pravila stopijo v veljavo in se uporabljajo od objave na spletni strani dalje. Registrirani uporbabniki bodo o spremembah obveščeni preko e-pošte.

Spori

Vse morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine http://www.pikant.si med kupcem in Direkt2invest d.o.o., bosta stranki poizkušali reševati sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je pristojno Okrožno sodišče v Krškem.

Način plačila

Plačilo po povzetju

Izberite način plačila, ki vam najbolj ustreza:

 • po povzetju – z gotovino
  Ob prevzemu je potrebno poravnati znesek izpisan ob naročilu, ki že vključuje provizijo poštne nakaznice. Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.pikant.si niste dolžni poravnati!
 • po predračunu, ki vam ga bomo poslali takoj po prejetju naročila.
  Predračun si lahko izdela pravna ali fizična oseba. Javni zavodi morajo ob naročilu poslati naročilnico in so upravičeni do plačila v zakonskem roku.

 

Kako poteka naročilo (glede na izbiro naročila)

Plačilo po povzetju:

 • pri oddaji naročila izberete način plačila “po povzetju”
 • najnižja vrednost naročila je tolikšna, kolikor znaša najcenejši izdelek.
 • ko naročilo sprejmemo, ga potrdimo (pošlje se vam status “potrjeno”).
 • če je naročeno na zalogi, naročilo obdelamo in odpošljemo (pošlje se vam status “poslano”).
 • paket je naslednji (delovni) dan (99 %) dostavljen.
 • pošta vam bo naročeno dostavilo na dom, v kolikor vas ne bo doma, vam bo pustilo obvestilo o prispeli pošiljki.Ob prevzemu je potrebno poravnati znesek izpisan ob naročilu, ki že vključuje provizijo poštne nakaznice. Dodatnih stroškov pošiljanja poštarju ali drugemu dostavljavcu naročenih artiklov iz spletne trgovine www.pikant.si niste dolžni poravnati!

 

Opisani pogoji plačila veljalo le pri nakupu v naši spletni trgovini.

Dostava

Dostava na dom

Dostava na domNaročeno blago vam bomo dostavili najkasneje v 3 delovnih dneh (običajno 1-2 dni) po prejetju naročila, v kolikor je bilo naročilo potrjeno. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu. 

Za vse informacije v zvezi z vašim naročilom in dostavo nam lahko pošljete preko e-pošte na info@pikant.si ali pa nas pokličete na telefon 041 333 324 vse dni v tednu od 8. do 18. ure.

Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Reklamacija & Garancija

Reklamacija

V primeru, da s kupljenim izdelkom iz kakršnega koli razloga niste zadovoljni in želite odstopiti od pogodbe, nam lahko izdelek vrnete v 14 dneh od datuma prevzema. Šteje se, da je sporočilo o odstopu od pogodbe pravočasno, če je pošiljka oddana v roku. Edini strošek, ki vas bremeni v tem primeru, je neposreden strošek vračila blaga. Če odstopite od pogodbe, smo vam dolžni v najkasneje v roku 30 dni po prejemu sporočila o odstopu od pogodbe povrniti vsa opravljena plačila.

Blago mora biti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, uporabljeno mora biti v skladu z navodili in zapakirano v originalni embalaži. Izdelek ne sme biti že uporabljen. Priložite tudi kopijo računa.

Reklamacija izdelka

Pri reklamaciji izdelka upoštevajte naslednja navodila in pravila:
 • Če se izdelek pokvari v garancijskem roku pošljite e-pošto na: info@pikant.si ali pokličite 041 33 30 324, da se dogovorimo za zamenjavo izdelka.
 • V primeru lažne reklamacije ne vračamo izdelka ali kupnine izdelka.
 • Izdelek mora biti vrnjen skupaj z originalno embalažo.
 • Obvezno priložite račun (lahko je fotokopija). Pošta Slovenije bo prevzela vaš paket na dogovorjenem naslovu in ga po opravljenem servisu/zamenjavi dostavila nazaj.
 • Če je izdelek v garanciji, poštnino in stroške popravila/zamenjave krije pikant.si
 • Reklamirani izdelek bo prevzel poštar Pošte Slovenija po naročilu s strani pikant.si
 • Morebitnih samovoljno poslanih poštnih pošiljk na naš naslov ne bomo prevzeli. V tem primeru nosi stroške zavrnitve pošiljke kupec sam.

Prosimo, da pri reklamacijah upoštevate tudi naslednjo garancijsko izjavo:

Garancijska izjava

Izjavljamo, da bo izdelek brezhibno deloval, če bo uporabnik upošteval priložena navodila za uporabo. Direkt2invest d.o.o. se obvezuje, da bo vse morebitne pomanjkljivosti nastale v času proizvodnje, popravil/zamenjal v garancijskem roku (45 dni).

Proizvajalec daje garancijo na morebitne pomanjkljivosti nastale v času proizvodnje polnilnice za obdobje 12 mesecev od dneva nakupa odtisnjenega na računu.

Proizvajalec se obvezuje v garancijskem roku brezplačno popraviti ali zamenjati okvarjene oz. poškodovane dele za katere se izkaže, da so nastali v času proizvodnje.

Garancija velja izključno pod pogoji danimi pogoji:

 • deli izdelka, ki imajo napako nastalo v času proizvodnje,
 • nima znakov poškodb s strani kupca,
 • ni bil preobremenjen ali prenatlačen.

Garancija ne vključuje:

 • delov, ki se obrabijo ob običajni rabi,
 • poškodb, ki so nastale pri neodgovorni in nepravilni uporabi ali malomarnosti,
 • poškodbe nastale med neprimernim skladiščenjem, nezgodami ali nestrokovnimi popravili.

Dodatne informacije v zvezi z reklamacijami

Na telefonski številki 041 333 324 vsak delovni dan od 8. do 18. ure.
Elektronski naslov za reklamacije: info@pikant.si.