96 strani preizkušenih receptov za jedi v manj kot eni uri: solate, juhe, testenine, njoki, rožote, brezmesne jedi, ribe, … in sladice!
Kazalo
SESTAVLJENE SOLATE
Solata s toplim krompirjem in tunino
Testeninska solata z avokadom in rakci
Testeninska solata s pršutom
Topla kvinojina solata s sirom z žara
Solata s pečenimi jajčevci in kozjim sirom
KREPKE JUHE
Mehiška juha s piščancem in divjim rižem
Enolončnica s školjkami, chorizom in belim fižolom
Smetanova gobova juha z ajdovo kašo
Krepka zelenjavna juha s tortelini
Zelenjavna juha s pestom
TESTENINE, NJOKI IN RIŽOTE
Špageti »alla carbonara«
Peresniki s pečenimi beluši, panceto in paradižnikom
Testenine z bučo, gobami in žajbljem
Svedrčki s špinačnim pestom in olivami
Tajska ponev z rakci (Pad thai)
Široki rezanci s šunko in gobami
Fuži s piščancem, timijanom in gobami
Rezanci s sirovo omako »quattro formaggi«
Svedrčki s kremasto špinačno omako
Zapečene testenine s šunko in sirom
Lazanja z bučkami
Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo
Zapečeni njoki s paradižnikom in mocarelo
Rižota s panceto in porom
Gobova rižota s kvinojo in timijanom
Poletna rižota z bučkami
Rižota s prekajenim lososom
Rižota z rakci in porom
Rižota z lignji
Rižota »pospravimo hladilnik«
BREZMESNE JEDI
Polenta s tofujem in gobami
Ajdova kaša z jurčki
Turški sataraš
Leča s špinačo po orientalsko
Koruzna pica
Španska tortilja z zelenjavo in mocarelo
Zelenjavni pečenjak
Polnjene paprike po mediteransko
Jajčka na oko na poletni zelenjavi
RIBE
Polenovka s pirejem iz soje in bazilike
Ribji file s špinačo in sirom
Skušin file s čičeriko
Rdeča postrv z beluši in krompirjem
Smučev file z lečo
Raža s peteršiljem in kaprami
Lososov kari z ananasom
Losos s toplo solato iz čičerike in špinače
Bulgur s kozicami in bučkami
Ocvrti lignji s kaprami
Losos v smetanovi omaki z grahom in bobom
PERUTNINA
Piščančje prsi z mešano zelenjavo
Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato
Puranji zrezek z grahovim pirejem
Piščančji file v zeleni smetanovi omaki
Piščančji file in topla krompirjeva solata s koruzo
Piščančje prsi s pisanim kuskusom
Kari iz sladkega krompirja in piščanca
Piščančje prsi z vodno krešo po kitajsko
Piščanec v lovski omaki
MESO
Mediteranski goveji lonec
Ramstek z omako pizzaiola
Goveji zrezki z zelenjavo v pomarančnem soku
Dušena teletina s porovo polento
Telečji turnedoji z jurčki in polento
Goveje rezinice z brokolijem
Ocvrta telečja jetra s krompirjem in motovilcem
Govedina »alla stroganov« s papriko
Majaronovo meso
Riževi rezanci z mletim mesom
Ocvrti svinjski zrezki s paradižnikovo omako s kaprami
Začinjene mesne kroglice
Svinjska ribica v gorčični omaki
Pikantna svinjina z ananasom
Sladkokisla svinjina
SLADICE
Kapučino kolač
Jagodna pita z lešniki in karamelno omako
Polnovredni jabolčni kolač s skutno oblogo
Bananina zvrnjena pita s slano karamelo in sladoledom
Čokoladna krema z jogurtom
Jagodna sladica v kozarcu
Recept iz te izdaje:
Krepka zelenjavna juha s tortelini
1 žlica oljčnega olja
2 korenčka, narezana na kockice
1 drobno nasekljana velika čebula
1 l zelenjavne osnove
40 dag nasekljanih paradižnikov (iz pločevinke)
20 dag zamrznjenega graha
25 dag svežih tortelinov, polnjenih s
špinačo in rikoto
sol in poper
pest bazilike (po želji)
nariban parmezan za postrežbo
1. V večji kozici segrejemo olje. Nanj stresemo korenček in čebulo in pražimo 5 minut, da se zelenjava začne mehčati. Dodamo paradižnik in zelenjavno osnovo in kuhljamo 10 minut, nato dodamo grah in kuhamo še 5 minut. Solimo in popramo.
2. Ko je zelenjava kuhana, v juho dodamo torteline. Zavremo in kuhljamo 2 minuti, da se tortelini skuhajo. Vmešamo še narezano baziliko. Juho razdelimo v globoke krožnike in pred postrežbo posujemo s parmezanom. Postrežemo z zapečenim česnovim kruhom.