Okusne jedi v manj kot eni uri

Okusne jedi v manj kot eni uri

Prodanih: 0

12,10 z Vključenim DDV

Kategorija

Product Description

96 strani preizkušenih receptov za jedi v manj kot eni uri: solate, juhe, testenine, njoki, rožote, brezmesne jedi, ribe, … in sladice!

Kazalo

SESTAVLJENE SOLATE

  1. Solata s toplim krompirjem in tunino
  2. Testeninska solata z avokadom in rakci
  3. Testeninska solata s pršutom
  4. Topla kvinojina solata s sirom z žara
  5. Solata s pečenimi jajčevci in kozjim sirom

KREPKE JUHE

  1. Mehiška juha s piščancem in divjim rižem
  2. Enolončnica s školjkami, chorizom in belim fižolom
  3. Smetanova gobova juha z ajdovo kašo
  4. Krepka zelenjavna juha s tortelini
  5. Zelenjavna juha s pestom

TESTENINE, NJOKI IN RIŽOTE

  1. Špageti »alla carbonara«
  2. Peresniki s pečenimi beluši, panceto in paradižnikom
  3. Testenine z bučo, gobami in žajbljem
  4. Svedrčki s špinačnim pestom in olivami
  5. Tajska ponev z rakci (Pad thai)
  6. Široki rezanci s šunko in gobami
  7. Fuži s piščancem, timijanom in gobami
  8. Rezanci s sirovo omako »quattro formaggi«
  9. Svedrčki s kremasto špinačno omako
  10. Zapečene testenine s šunko in sirom
  11. Lazanja z bučkami
  12. Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo
  13. Zapečeni njoki s paradižnikom in mocarelo
  14. Rižota s panceto in porom
  15. Gobova rižota s kvinojo in timijanom
  16. Poletna rižota z bučkami
  17. Rižota s prekajenim lososom
  18. Rižota z rakci in porom
  19. Rižota z lignji
  20. Rižota »pospravimo hladilnik«

BREZMESNE JEDI

  1. Polenta s tofujem in gobami
  2. Ajdova kaša z jurčki
  3. Turški sataraš
  4. Leča s špinačo po orientalsko
  5. Koruzna pica
  6. Španska tortilja z zelenjavo in mocarelo
  7. Zelenjavni pečenjak
  8. Polnjene paprike po mediteransko
  9. Jajčka na oko na poletni zelenjavi

RIBE

  1. Polenovka s pirejem iz soje in bazilike
  2. Ribji file s špinačo in sirom
  3. Skušin file s čičeriko
  4. Rdeča postrv z beluši in krompirjem
  5. Smučev file z lečo
  6. Raža s peteršiljem in kaprami
  7. Lososov kari z ananasom
  8. Losos s toplo solato iz čičerike in špinače
  9. Bulgur s kozicami in bučkami
  10. Ocvrti lignji s kaprami
  11. Losos v smetanovi omaki z grahom in bobom

PERUTNINA

  1. Piščančje prsi z mešano zelenjavo
  2. Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato
  3. Puranji zrezek z grahovim pirejem
  4. Piščančji file v zeleni smetanovi omaki
  5. Piščančji file in topla krompirjeva solata s koruzo
  6. Piščančje prsi s pisanim kuskusom
  7. Kari iz sladkega krompirja in piščanca
  8. Piščančje prsi z vodno krešo po kitajsko
  9. Piščanec v lovski omaki

MESO

  1. Mediteranski goveji lonec
  2. Ramstek z omako pizzaiola
  3. Goveji zrezki z zelenjavo v pomarančnem soku
  4. Dušena teletina s porovo polento
  5. Telečji turnedoji z jurčki in polento
  6. Goveje rezinice z brokolijem
  7. Ocvrta telečja jetra s krompirjem in motovilcem
  8. Govedina »alla stroganov« s papriko
  9. Majaronovo meso
  10. Riževi rezanci z mletim mesom
  11. Ocvrti svinjski zrezki s paradižnikovo omako s kaprami
  12. Začinjene mesne kroglice
  13. Svinjska ribica v gorčični omaki
  14. Pikantna svinjina z ananasom
  15. Sladkokisla svinjina

SLADICE

  1. Kapučino kolač
  2. Jagodna pita z lešniki in karamelno omako
  3. Polnovredni jabolčni kolač s skutno oblogo
  4. Bananina zvrnjena pita s slano karamelo in sladoledom
  5. Čokoladna krema z jogurtom
  6. Jagodna sladica v kozarcu

Recept iz te izdaje:

Krepka zelenjavna juha s tortelini

 

 

  • 1 žlica oljčnega olja
  • 2 korenčka, narezana na kockice
  • 1 drobno nasekljana velika čebula
  • 1 l zelenjavne osnove
  • 40 dag nasekljanih paradižnikov (iz pločevinke)
  • 20 dag zamrznjenega graha
  • 25 dag svežih tortelinov, polnjenih s
  • špinačo in rikoto
  • sol in poper
  • pest bazilike (po želji)
  • nariban parmezan za postrežbo

 

1. V večji kozici segrejemo olje. Nanj stresemo korenček in čebulo in pražimo 5 minut, da se zelenjava začne mehčati.
Dodamo paradižnik in zelenjavno osnovo in kuhljamo 10 minut, nato dodamo grah in kuhamo še 5 minut. Solimo in popramo.

2. Ko je zelenjava kuhana, v juho dodamo torteline. Zavremo in kuhljamo 2 minuti, da se tortelini skuhajo.
Vmešamo še narezano baziliko. Juho razdelimo v globoke krožnike in pred postrežbo posujemo s parmezanom.
Postrežemo z zapečenim česnovim kruhom.

 

ČAS PRIPRAVE: 30 minut

KOLIČINA: 4 osebe