V uredništvu revije Dober tek smo pripravili knjigo, kakršne še ni bilo. V njej devet vrhunskih slovenskih kuharskih mojstrov korak za korakom predstavlja pripravo svojih avtorskih jedi – tistih, za katere so prepričani, da jih lahko pripravimo tudi mi. V knjigi so zbrani recepti za jedi, ki so bili, ali pa še bodo, objavljeni v naši rubriki »Šola kuhanja«.
Korak za korakom sledite pripravi receptov, kakor na kuharskem tečaju!
112 strani z vrhunskimi fotografijami jedi in postopkov.
Kazalo
JANEZ BRATOVŽ
Tunin tatar z gobami in karameliziranimi pistacijami
Lososov file v tankem vlečenem testu s špinačno in mangovo omako
IGOR JAGODIC
File zlatovčice v kruhovem ovoju in »ričota« z mlado špinačo, pinjolami in beluši
Volovski rep s pečenim korenčkom in kruhovim kipnikom
BORUT JOVAN
Pašteta dimljene šunke v želeju jurke, krema mladega sira in vložen domač »runkl«
Kremni sataraš z jajcem sous vide in kockami brioša
TOMAŽ KAVČIČ
Brancinov file na solnem žaru
Pica na žlico
ANDREJ KUHAR
Mariniran losos v ovoju črne palačinke, ananasov čatni in crème fraîche z zelenim čajem in kaviarjem
Sadje v kuhanem vinu s cimetovim sladoledom in karameliziranim biskvitom
MARKO PAVČNIK
Poširan file sulca z zeliščnim nadevom in leča z zelenjavo
Jelenov file s hruškovimi cmoki in smrekovo omako
GORAZD POTOČNIK
Bučna »panakota« s semeni čija, hitri konopljin biskvit in mandljevi piškotki
Novoletni lončki presenečenja in mangovo-čokoladni whoopiji
UROŠ ŠTEFELIN
Kunčji file, nadevan z gosjimi jetri, in prosena kaša na bučni kremi
Čokoladna tepka s sladoledom iz medenega piva, orehovim in čokoladnim drobljencem
BINE VOLČIČ
Tortelini s česnom, krompirjem in žafranom v parmezanovi omaki s pečenim češnjevim paradižnikom
Pečene trlje, pire z algami in kumaričnim oljem, popečena kumara in »ribji čaj«
Recept iz knjige:
Kunčji file, nadevan z gosjimi jetri,
in prosena kaša na bučni kremi
ZA 4 OSEBE
ČAS PRIPRAVE: 1 ura, 20 minut
Sestavine
ZA KUNCA
600 g kunčjega fileja
100 g posušenih črnih trobent
sol
ZA KUNČJI NADEV
150 g kunčjih obrezkov
2 vejici šetraja in 2 vejici timijana
500 g sladke smetane
1 beljak
sol, poper
ZA NADEV IZ GOSJIH JETER
200 g gosjih jeter
3 g soli
2 g sladkorja
ZA PROSENO KAŠO
150 g prosene kaše
10 g masla
sol, poper
300 g muškatne buče
Več o načinu priprave si lahko preberete v knjigi Kuhamo z najboljšimi na strani 94.