Iz enega lonca

Iz enega lonca

Prodanih: 0

12,10 z Vključenim DDV

Kategorija

Product Description

 Praktični in preizkušeni recepti za odlične jedi, ki jih pripravimo v enem loncu: juhe, obare, golaži, jedi s fižolom, brodeti ter druge mesne, zelenjavne in morske enolončnice, ki jih imamo najraje!
Izdaja v knjižni obliki ima trde platnice in je brez oglasov, zato boste z njo zagotovo navdušili, če jo boste komu podarili.

Kazalo

BREZMESNE JUHE IN ENOLONČNICE

  1. Jušne osnove
  2. Bučna juha s čilijem in kislo smetano
  3. Krepka grahova juha s porom
  4. Grahova juha z luštrekom
  5. Fižolova juha s korenjem po indijsko
  6. Čičerkina juha po tunizijsko
  7. Sojina juha
  8. Koruzna juha s čilijem
  9. Lečna juha
  10. Čebulna juha s pivom in popečenimi kruhki
  11. Jesenska porova juha s krompirjem
  12. Juha iz sladkega krompirja
  13. s popečenimi česnovimi kruhki
  14. Šelinka (zelenina juha)
  15. Juha iz kolerabic z zdrobom in bučnim oljem
  16. Korenčkova juha s koriandrom
  17. Korenčkova juha z rdečo lečo
  18. Juha z bučkami in paradižnikom
  19. Bučkina juha s krompirjem in sirom
  20. Špinačna kremna juha
  21. Koprivna juha
  22. Beluševa juha
  23. Šampinjonova kremna juha
  24. Zelenjavna juha s pestom
  25. Brokolijeva juha s sirovim toastom
  26. Pikantna juha iz rdeče paprike s tzatzikijem
  27. Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto
  28. Hladna paradižnikova juha in kruhki
  29. z olivnim namazom
  30. Cvetačna juha z bučo in fižolom
  31. Ričet brez mesa
  32. Močna zelenjavna mineštra
  33. Spomladanska mineštra
  34. Zelenjavna enolončnica z mešanimi stročnicami
  35. Lečna mineštra s topinamburjem
  36. Argentinska enolončnica v buči
  37. Gobova obara
  38. Kremasti ješprenjček z bučo
  39. Bučni kari s čičerko
  40. Vegetarijanski čili
  41. ZELENJAVNE JUHE Z MESOM ALI RIBO
  42. Krompirjeva kremna juha s porom in lososom
  43. Krompirjeva juha z ohrovtom in hrustljavo slanino
  44. Kremna lečna juha s špinačo in slanino
  45. Lečna juha s prekajeno postrvjo
  46. Fižolova juha z radičem in hrustljavim pršutom
  47. Sojina juha s slanino
  48. Koromačeva juha z rakci
  49. Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom
  50. Cvetačna kremna juha s hrustljavo klobaso
  51. Jurčkova juha s panceto in piro
  52. Mehiška piščančja juha
  53. Juha iz prekajene krače in suhega graha
  54. »Pašta fižol«
  55. Jota s svinjskimi rebrci
  56. Srbski fižol »pasulj«
  57. Fižolova enolončnica s klobaso
  58. Segedinska zeljna juha s česnovo klobaso
  59. Ješprenjeva enolončnica z gobami in slanino
  60. Mineštra s pečenico, paradižnikom in fižolom
  61. MESNI LONCI
  62. Kokošja obara
  63. Piščančja enolončnica z belim fižolom
  64. Piščanec z žafranom, rozinami in pinjolami
  65. Piščanec z gorčično lečo
  66. Piščanec z rožmarinom v paradižnikovi omaki
  67. Zajčja obara z lisičkami
  68. Kunec v omaki s suhimi slivami
  69. Telečja obara z vodnimi žličniki
  70. Golaževa juha
  71. Štajerska kisla juha
  72. Pohorski lonec
  73. Boranja
  74. Enolončnica po škotsko
  75. Dušena govedina z okusnimi kruhki
  76. Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
  77. Goveji lonec z zelenjavo
  78. Enolončnica s čičerko in svinjsko trebuševino
  79. Svinjina s pomarančo, olivami in lovorom
  80. Prekmurski bograč
  81. Spomladanski kotliček
  82. RIBJI LONCI
  83. Krapov paprikaš
  84. Brodet
  85. Enolončnica iz školjk in kozic
  86. Ribja enolončnica po ligursko
  87. Morski sadeži v kremni juhi
  88. Španska ribja enolončnica
  89. Ponev s kozicami, krompirjem in paradižniki
  90. File na mladem krompirju in češnjevem paradižniku
  91. Polenovka s paradižnikom in timijanom
  92. Polenovka po primorsko
  93. Enostavna paelja

Recept iz te izdaje:

Enolončnica po škotsko

 

SESTAVINE:

  • žlica rastlinskega olja
  • 1 kg jagnječjega fileja (vrat ali katerikoli drug del za dušenje)
  • ena sesekljana čebula
  • 2 na kocke narezana korenja
  • en sesekljan por
  • 2 sesekljani stebli stebelne zelene
  • 3 vejice timijana
  • lovorov list
  • majhna glava grobo naribanega zelja
  • 300 g na kocke narezane kolerabe
  • 200 g ješprenja
  • 2 l zelenjavne jušne osnove

 

PRIPRAVA

1. Pečico segrejemo na 160 °C. Meso razrežemo na srednje velike kocke.
V ognjevarni posodi, ki jo lahko postavimo v pečico, segrejemo olje, in na hitro popečemo jagnječje kose.
Meso z leseno kuhalnico položimo na krožnik in posodo ponovno poškropimo z oljem ter dodamo čebulo, korenje, por, zeleno, timijan in lovorov list.
Kuhamo 5 minut, da se zelenjava zmehča.

2. Primešamo zelje, kolerabo in ješprenj. Dodamo tudi meso. Vse skupaj prelijemo z jušno osnovo ter solimo in popramo.
Ko mešanica zavre, posodo pokrijemo s pokrovom, postavimo jo v pečico in kuhamo 1 uro in pol, da se meso in ješprenj zmehčata, zelenjava pa začne razpadati.
Jed potresemo s peteršiljem in postrežemo.