96 strani preizkušenih receptov jedi s priporočenimi vini: juhe, brezmesne jedi, ribje jedi, perutnina, svinjina, govedina, divjačina in seveda
tudi sladice! Na koncu knjige pa vas čakajo nasveti, kje in kako vino kupimo, kako vino hranimo, kako vino ponudimo…
KazaloJUHE
BREZMESNE JEDI
RIBJE JEDI
PERUTNINA, KUNEC
SVINJINA
GOVEDINA
JAGNJETINA, DIVJAČINA
SOLATE
SLADICE
VINSKE OSNOVE
– Bela vina – Oranžna vina – Vina roze – Rdeča vina – Peneča vina – Vina posebne kakovosti
– Videz – Vonj – Okus – Suho vino?
|
Recept iz te izdaje:Biftek s poprom
Sestavine:
Priprava: 1. Pečico segrejemo na 200 °C. Ponev s težkim dnom, najbolje iz litega železa, močno segrejemo. 2. Dlan položimo nad ponev, in če začutimo toploto, je ponev primerno vroča. 3. Medtem iz ponve, v kateri so se pekli biftki, odlijemo vso preostalo maščobo in vanjo vlijemo brendi.
ČAS PRIPRAVE: 20 minut KOLIČINA: za 4 osebe ZAHTEVNOST: 2/3
Vinsko priporočilo: Mladostno svež cabernet sauvignon bi bil zaradi svojega poprastega nadiha pravšnja odločitev. |