Praktični in preizkušeni recepti za odlične jedi, ki jih pripravimo v enem loncu: juhe, obare, golaži, jedi s fižolom, brodeti ter druge mesne, zelenjavne in morske enolončnice, ki jih imamo najraje!
Izdaja v knjižni obliki ima trde platnice in je brez oglasov, zato boste z njo zagotovo navdušili, če jo boste komu podarili.
Kazalo
BREZMESNE JUHE IN ENOLONČNICE
- Jušne osnove
- Bučna juha s čilijem in kislo smetano
- Krepka grahova juha s porom
- Grahova juha z luštrekom
- Fižolova juha s korenjem po indijsko
- Čičerkina juha po tunizijsko
- Sojina juha
- Koruzna juha s čilijem
- Lečna juha
- Čebulna juha s pivom in popečenimi kruhki
- Jesenska porova juha s krompirjem
- Juha iz sladkega krompirja
- s popečenimi česnovimi kruhki
- Šelinka (zelenina juha)
- Juha iz kolerabic z zdrobom in bučnim oljem
- Korenčkova juha s koriandrom
- Korenčkova juha z rdečo lečo
- Juha z bučkami in paradižnikom
- Bučkina juha s krompirjem in sirom
- Špinačna kremna juha
- Koprivna juha
- Beluševa juha
- Šampinjonova kremna juha
- Zelenjavna juha s pestom
- Brokolijeva juha s sirovim toastom
- Pikantna juha iz rdeče paprike s tzatzikijem
- Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto
- Hladna paradižnikova juha in kruhki
- z olivnim namazom
- Cvetačna juha z bučo in fižolom
- Ričet brez mesa
- Močna zelenjavna mineštra
- Spomladanska mineštra
- Zelenjavna enolončnica z mešanimi stročnicami
- Lečna mineštra s topinamburjem
- Argentinska enolončnica v buči
- Gobova obara
- Kremasti ješprenjček z bučo
- Bučni kari s čičerko
- Vegetarijanski čili
- ZELENJAVNE JUHE Z MESOM ALI RIBO
- Krompirjeva kremna juha s porom in lososom
- Krompirjeva juha z ohrovtom in hrustljavo slanino
- Kremna lečna juha s špinačo in slanino
- Lečna juha s prekajeno postrvjo
- Fižolova juha z radičem in hrustljavim pršutom
- Sojina juha s slanino
- Koromačeva juha z rakci
- Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom
- Cvetačna kremna juha s hrustljavo klobaso
- Jurčkova juha s panceto in piro
- Mehiška piščančja juha
- Juha iz prekajene krače in suhega graha
- »Pašta fižol«
- Jota s svinjskimi rebrci
- Srbski fižol »pasulj«
- Fižolova enolončnica s klobaso
- Segedinska zeljna juha s česnovo klobaso
- Ješprenjeva enolončnica z gobami in slanino
- Mineštra s pečenico, paradižnikom in fižolom
- MESNI LONCI
- Kokošja obara
- Piščančja enolončnica z belim fižolom
- Piščanec z žafranom, rozinami in pinjolami
- Piščanec z gorčično lečo
- Piščanec z rožmarinom v paradižnikovi omaki
- Zajčja obara z lisičkami
- Kunec v omaki s suhimi slivami
- Telečja obara z vodnimi žličniki
- Golaževa juha
- Štajerska kisla juha
- Pohorski lonec
- Boranja
- Enolončnica po škotsko
- Dušena govedina z okusnimi kruhki
- Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
- Goveji lonec z zelenjavo
- Enolončnica s čičerko in svinjsko trebuševino
- Svinjina s pomarančo, olivami in lovorom
- Prekmurski bograč
- Spomladanski kotliček
- RIBJI LONCI
- Krapov paprikaš
- Brodet
- Enolončnica iz školjk in kozic
- Ribja enolončnica po ligursko
- Morski sadeži v kremni juhi
- Španska ribja enolončnica
- Ponev s kozicami, krompirjem in paradižniki
- File na mladem krompirju in češnjevem paradižniku
- Polenovka s paradižnikom in timijanom
- Polenovka po primorsko
- Enostavna paelja
|
Recept iz te izdaje:
Enolončnica po škotsko
SESTAVINE:
- žlica rastlinskega olja
- 1 kg jagnječjega fileja (vrat ali katerikoli drug del za dušenje)
- ena sesekljana čebula
- 2 na kocke narezana korenja
- en sesekljan por
- 2 sesekljani stebli stebelne zelene
- 3 vejice timijana
- lovorov list
- majhna glava grobo naribanega zelja
- 300 g na kocke narezane kolerabe
- 200 g ješprenja
- 2 l zelenjavne jušne osnove
PRIPRAVA
1. Pečico segrejemo na 160 °C. Meso razrežemo na srednje velike kocke.
V ognjevarni posodi, ki jo lahko postavimo v pečico, segrejemo olje, in na hitro popečemo jagnječje kose.
Meso z leseno kuhalnico položimo na krožnik in posodo ponovno poškropimo z oljem ter dodamo čebulo, korenje, por, zeleno, timijan in lovorov list.
Kuhamo 5 minut, da se zelenjava zmehča.
2. Primešamo zelje, kolerabo in ješprenj. Dodamo tudi meso. Vse skupaj prelijemo z jušno osnovo ter solimo in popramo.
Ko mešanica zavre, posodo pokrijemo s pokrovom, postavimo jo v pečico in kuhamo 1 uro in pol, da se meso in ješprenj zmehčata, zelenjava pa začne razpadati.
Jed potresemo s peteršiljem in postrežemo.
|
|