| 
  Praktični in preizkušeni recepti za odlične jedi, ki jih pripravimo v enem loncu: juhe, obare, golaži, jedi s fižolom, brodeti ter druge mesne, zelenjavne in morske enolončnice, ki jih imamo najraje! 
Izdaja v knjižni obliki ima trde platnice in je brez oglasov, zato boste z njo zagotovo navdušili, če jo boste komu podarili. 
| 
 
 Kazalo
BREZMESNE JUHE IN ENOLONČNICE
- Jušne osnove
 
- Bučna juha s čilijem in kislo smetano
 
- Krepka grahova juha s porom
 
- Grahova juha z luštrekom
 
- Fižolova juha s korenjem po indijsko
 
- Čičerkina juha po tunizijsko
 
- Sojina juha
 
- Koruzna juha s čilijem
 
- Lečna juha
 
- Čebulna juha s pivom in popečenimi kruhki
 
- Jesenska porova juha s krompirjem
 
- Juha iz sladkega krompirja
 
- s popečenimi česnovimi kruhki
 
- Šelinka (zelenina juha)
 
- Juha iz kolerabic z zdrobom in bučnim oljem
 
- Korenčkova juha s koriandrom
 
- Korenčkova juha z rdečo lečo
 
- Juha z bučkami in paradižnikom
 
- Bučkina juha s krompirjem in sirom
 
- Špinačna kremna juha
 
- Koprivna juha
 
- Beluševa juha
 
- Šampinjonova kremna juha
 
- Zelenjavna juha s pestom
 
- Brokolijeva juha s sirovim toastom
 
- Pikantna juha iz rdeče paprike s tzatzikijem
 
- Zeleni gaspačo s kumaro, avokadom in meto
 
- Hladna paradižnikova juha in kruhki
 
- z olivnim namazom
 
- Cvetačna juha z bučo in fižolom
 
- Ričet brez mesa
 
- Močna zelenjavna mineštra
 
- Spomladanska mineštra
 
- Zelenjavna enolončnica z mešanimi stročnicami
 
- Lečna mineštra s topinamburjem
 
- Argentinska enolončnica v buči
 
- Gobova obara
 
- Kremasti ješprenjček z bučo
 
- Bučni kari s čičerko
 
- Vegetarijanski čili
 
- ZELENJAVNE JUHE Z MESOM ALI RIBO
 
- Krompirjeva kremna juha s porom in lososom
 
- Krompirjeva juha z ohrovtom in hrustljavo slanino
 
- Kremna lečna juha s špinačo in slanino
 
- Lečna juha s prekajeno postrvjo
 
- Fižolova juha z radičem in hrustljavim pršutom
 
- Sojina juha s slanino
 
- Koromačeva juha z rakci
 
- Kremna juha iz zelene s popečeno slanino in timijanom
 
- Cvetačna kremna juha s hrustljavo klobaso
 
- Jurčkova juha s panceto in piro
 
- Mehiška piščančja juha
 
- Juha iz prekajene krače in suhega graha
 
- »Pašta fižol«
 
- Jota s svinjskimi rebrci
 
- Srbski fižol »pasulj«
 
- Fižolova enolončnica s klobaso
 
- Segedinska zeljna juha s česnovo klobaso
 
- Ješprenjeva enolončnica z gobami in slanino
 
- Mineštra s pečenico, paradižnikom in fižolom
 
- MESNI LONCI
 
- Kokošja obara
 
- Piščančja enolončnica z belim fižolom
 
- Piščanec z žafranom, rozinami in pinjolami
 
- Piščanec z gorčično lečo
 
- Piščanec z rožmarinom v paradižnikovi omaki
 
- Zajčja obara z lisičkami
 
- Kunec v omaki s suhimi slivami
 
- Telečja obara z vodnimi žličniki
 
- Golaževa juha
 
- Štajerska kisla juha
 
- Pohorski lonec
 
- Boranja
 
- Enolončnica po škotsko
 
- Dušena govedina z okusnimi kruhki
 
- Dušena govedina z rdečo čebulo in gobami
 
- Goveji lonec z zelenjavo
 
- Enolončnica s čičerko in svinjsko trebuševino
 
- Svinjina s pomarančo, olivami in lovorom
 
- Prekmurski bograč
 
- Spomladanski kotliček
 
- RIBJI LONCI
 
- Krapov paprikaš
 
- Brodet
 
- Enolončnica iz školjk in kozic
 
- Ribja enolončnica po ligursko
 
- Morski sadeži v kremni juhi
 
- Španska ribja enolončnica
 
- Ponev s kozicami, krompirjem in paradižniki
 
- File na mladem krompirju in češnjevem paradižniku
 
- Polenovka s paradižnikom in timijanom
 
- Polenovka po primorsko
 
- Enostavna paelja
 
 
 | 
Recept iz te izdaje:
Enolončnica po škotsko
  
  
SESTAVINE:
- žlica rastlinskega olja
 
- 1 kg jagnječjega fileja (vrat ali katerikoli drug del za dušenje)
 
- ena sesekljana čebula
 
- 2 na kocke narezana korenja
 
- en sesekljan por
 
- 2 sesekljani stebli stebelne zelene
 
- 3 vejice timijana
 
- lovorov list
 
- majhna glava grobo naribanega zelja
 
- 300 g na kocke narezane kolerabe
 
- 200 g ješprenja
 
- 2 l zelenjavne jušne osnove
 
 
  
PRIPRAVA
1. Pečico segrejemo na 160 °C. Meso razrežemo na srednje velike kocke. 
V ognjevarni posodi, ki jo lahko postavimo v pečico, segrejemo olje, in na hitro popečemo jagnječje kose. 
Meso z leseno kuhalnico položimo na krožnik in posodo ponovno poškropimo z oljem ter dodamo čebulo, korenje, por, zeleno, timijan in lovorov list. 
Kuhamo 5 minut, da se zelenjava zmehča. 
2. Primešamo zelje, kolerabo in ješprenj. Dodamo tudi meso. Vse skupaj prelijemo z jušno osnovo ter solimo in popramo. 
Ko mešanica zavre, posodo pokrijemo s pokrovom, postavimo jo v pečico in kuhamo 1 uro in pol, da se meso in ješprenj zmehčata, zelenjava pa začne razpadati. 
Jed potresemo s peteršiljem in postrežemo. 
 
 | 
 
 
 
 |