96 strani preizkušenih receptov za jedi v manj kot eni uri: solate, juhe, testenine, njoki, rožote, brezmesne jedi, ribe, … in sladice!
Kazalo
SESTAVLJENE SOLATE
- Solata s toplim krompirjem in tunino
- Testeninska solata z avokadom in rakci
- Testeninska solata s pršutom
- Topla kvinojina solata s sirom z žara
- Solata s pečenimi jajčevci in kozjim sirom
KREPKE JUHE
- Mehiška juha s piščancem in divjim rižem
- Enolončnica s školjkami, chorizom in belim fižolom
- Smetanova gobova juha z ajdovo kašo
- Krepka zelenjavna juha s tortelini
- Zelenjavna juha s pestom
TESTENINE, NJOKI IN RIŽOTE
- Špageti »alla carbonara«
- Peresniki s pečenimi beluši, panceto in paradižnikom
- Testenine z bučo, gobami in žajbljem
- Svedrčki s špinačnim pestom in olivami
- Tajska ponev z rakci (Pad thai)
- Široki rezanci s šunko in gobami
- Fuži s piščancem, timijanom in gobami
- Rezanci s sirovo omako »quattro formaggi«
- Svedrčki s kremasto špinačno omako
- Zapečene testenine s šunko in sirom
- Lazanja z bučkami
- Njoki s kremno paradižnikovo omako in špinačo
- Zapečeni njoki s paradižnikom in mocarelo
- Rižota s panceto in porom
- Gobova rižota s kvinojo in timijanom
- Poletna rižota z bučkami
- Rižota s prekajenim lososom
- Rižota z rakci in porom
- Rižota z lignji
- Rižota »pospravimo hladilnik«
BREZMESNE JEDI
- Polenta s tofujem in gobami
- Ajdova kaša z jurčki
- Turški sataraš
- Leča s špinačo po orientalsko
- Koruzna pica
- Španska tortilja z zelenjavo in mocarelo
- Zelenjavni pečenjak
- Polnjene paprike po mediteransko
- Jajčka na oko na poletni zelenjavi
RIBE
- Polenovka s pirejem iz soje in bazilike
- Ribji file s špinačo in sirom
- Skušin file s čičeriko
- Rdeča postrv z beluši in krompirjem
- Smučev file z lečo
- Raža s peteršiljem in kaprami
- Lososov kari z ananasom
- Losos s toplo solato iz čičerike in špinače
- Bulgur s kozicami in bučkami
- Ocvrti lignji s kaprami
- Losos v smetanovi omaki z grahom in bobom
PERUTNINA
- Piščančje prsi z mešano zelenjavo
- Hrustljave piščančje prsi z avokadovo solato
- Puranji zrezek z grahovim pirejem
- Piščančji file v zeleni smetanovi omaki
- Piščančji file in topla krompirjeva solata s koruzo
- Piščančje prsi s pisanim kuskusom
- Kari iz sladkega krompirja in piščanca
- Piščančje prsi z vodno krešo po kitajsko
- Piščanec v lovski omaki
MESO
- Mediteranski goveji lonec
- Ramstek z omako pizzaiola
- Goveji zrezki z zelenjavo v pomarančnem soku
- Dušena teletina s porovo polento
- Telečji turnedoji z jurčki in polento
- Goveje rezinice z brokolijem
- Ocvrta telečja jetra s krompirjem in motovilcem
- Govedina »alla stroganov« s papriko
- Majaronovo meso
- Riževi rezanci z mletim mesom
- Ocvrti svinjski zrezki s paradižnikovo omako s kaprami
- Začinjene mesne kroglice
- Svinjska ribica v gorčični omaki
- Pikantna svinjina z ananasom
- Sladkokisla svinjina
SLADICE
- Kapučino kolač
- Jagodna pita z lešniki in karamelno omako
- Polnovredni jabolčni kolač s skutno oblogo
- Bananina zvrnjena pita s slano karamelo in sladoledom
- Čokoladna krema z jogurtom
- Jagodna sladica v kozarcu
|
Recept iz te izdaje:
Krepka zelenjavna juha s tortelini
- 1 žlica oljčnega olja
- 2 korenčka, narezana na kockice
- 1 drobno nasekljana velika čebula
- 1 l zelenjavne osnove
- 40 dag nasekljanih paradižnikov (iz pločevinke)
- 20 dag zamrznjenega graha
- 25 dag svežih tortelinov, polnjenih s
- špinačo in rikoto
- sol in poper
- pest bazilike (po želji)
- nariban parmezan za postrežbo
1. V večji kozici segrejemo olje. Nanj stresemo korenček in čebulo in pražimo 5 minut, da se zelenjava začne mehčati.
Dodamo paradižnik in zelenjavno osnovo in kuhljamo 10 minut, nato dodamo grah in kuhamo še 5 minut. Solimo in popramo.
2. Ko je zelenjava kuhana, v juho dodamo torteline. Zavremo in kuhljamo 2 minuti, da se tortelini skuhajo.
Vmešamo še narezano baziliko. Juho razdelimo v globoke krožnike in pred postrežbo posujemo s parmezanom.
Postrežemo z zapečenim česnovim kruhom.
ČAS PRIPRAVE: 30 minut
KOLIČINA: 4 osebe
|