V uredništvu revije Dober tek smo pripravili knjigo, kakršne še ni bilo. V njej devet vrhunskih slovenskih kuharskih mojstrov korak za korakom predstavlja pripravo svojih avtorskih jedi – tistih, za katere so prepričani, da jih lahko pripravimo tudi mi. V knjigi so zbrani recepti za jedi, ki so bili, ali pa še bodo, objavljeni v naši rubriki »Šola kuhanja«.
Korak za korakom sledite pripravi receptov, kakor na kuharskem tečaju!
112 strani z vrhunskimi fotografijami jedi in postopkov.
JANEZ BRATOVŽ
- Tunin tatar z gobami in karameliziranimi pistacijami
- Lososov file v tankem vlečenem testu s špinačno in mangovo omako
IGOR JAGODIC
- File zlatovčice v kruhovem ovoju in »ričota« z mlado špinačo, pinjolami in beluši
- Volovski rep s pečenim korenčkom in kruhovim kipnikom
BORUT JOVAN
- Pašteta dimljene šunke v želeju jurke, krema mladega sira in vložen domač »runkl«
- Kremni sataraš z jajcem sous vide in kockami brioša
TOMAŽ KAVČIČ
- Brancinov file na solnem žaru
- Pica na žlico
ANDREJ KUHAR
- Mariniran losos v ovoju črne palačinke, ananasov čatni in crème fraîche z zelenim čajem in kaviarjem
- Sadje v kuhanem vinu s cimetovim sladoledom in karameliziranim biskvitom
MARKO PAVČNIK
- Poširan file sulca z zeliščnim nadevom in leča z zelenjavo
- Jelenov file s hruškovimi cmoki in smrekovo omako
GORAZD POTOČNIK
- Bučna »panakota« s semeni čija, hitri konopljin biskvit in mandljevi piškotki
- Novoletni lončki presenečenja in mangovo-čokoladni whoopiji
UROŠ ŠTEFELIN
- Kunčji file, nadevan z gosjimi jetri, in prosena kaša na bučni kremi
- Čokoladna tepka s sladoledom iz medenega piva, orehovim in čokoladnim drobljencem
BINE VOLČIČ
- Tortelini s česnom, krompirjem in žafranom v parmezanovi omaki s pečenim češnjevim paradižnikom
- Pečene trlje, pire z algami in kumaričnim oljem, popečena kumara in »ribji čaj«
|
Recept iz knjige:
Kunčji file, nadevan z gosjimi jetri,
in prosena kaša na bučni kremi
ZA 4 OSEBE
ČAS PRIPRAVE: 1 ura, 20 minut
Sestavine
ZA KUNCA
- 600 g kunčjega fileja
- 100 g posušenih črnih trobent
- sol
ZA KUNČJI NADEV
- 150 g kunčjih obrezkov
- 2 vejici šetraja in 2 vejici timijana
- 500 g sladke smetane
- 1 beljak
- sol, poper
ZA NADEV IZ GOSJIH JETER
- 200 g gosjih jeter
- 3 g soli
- 2 g sladkorja
ZA PROSENO KAŠO
- 150 g prosene kaše
- 10 g masla
- sol, poper
- 300 g muškatne buče
|
Več o načinu priprave si lahko preberete v knjigi Kuhamo z najboljšimi na strani 94.