V uredništvu revije Dober tek smo pripravili knjigo, kakršne še ni bilo. V njej devet vrhunskih slovenskih kuharskih mojstrov korak za korakom predstavlja pripravo svojih avtorskih jedi – tistih, za katere so prepričani, da jih lahko pripravimo tudi mi. V knjigi so zbrani recepti za jedi, ki so bili, ali pa še bodo, objavljeni v naši rubriki »Šola kuhanja«.
Korak za korakom sledite pripravi receptov, kakor na kuharskem tečaju!
112 strani z vrhunskimi fotografijami jedi in postopkov. 
| 
 JANEZ BRATOVŽ 
- Tunin tatar z gobami in karameliziranimi pistacijami
 
- Lososov file v tankem vlečenem testu s špinačno in mangovo omako
 
 
IGOR JAGODIC 
- File zlatovčice v kruhovem ovoju in »ričota« z mlado špinačo, pinjolami in beluši
 
- Volovski rep s pečenim korenčkom in kruhovim kipnikom
 
 
BORUT JOVAN 
- Pašteta dimljene šunke v želeju jurke, krema mladega sira in vložen domač »runkl«
 
- Kremni sataraš z jajcem sous vide in kockami brioša
 
 
TOMAŽ KAVČIČ 
- Brancinov file na solnem žaru
 
- Pica na žlico
 
 
ANDREJ KUHAR 
- Mariniran losos v ovoju črne palačinke, ananasov čatni in crème fraîche z zelenim čajem in kaviarjem
 
- Sadje v kuhanem vinu s cimetovim sladoledom in karameliziranim biskvitom
 
 
MARKO PAVČNIK 
- Poširan file sulca z zeliščnim nadevom in leča z zelenjavo
 
- Jelenov file s hruškovimi cmoki in smrekovo omako
 
 
GORAZD POTOČNIK 
- Bučna »panakota« s semeni čija, hitri konopljin biskvit in mandljevi piškotki
 
- Novoletni lončki presenečenja in mangovo-čokoladni whoopiji
 
 
UROŠ ŠTEFELIN 
- Kunčji file, nadevan z gosjimi jetri, in prosena kaša na bučni kremi
 
- Čokoladna tepka s sladoledom iz medenega piva, orehovim in čokoladnim drobljencem
 
 
BINE VOLČIČ 
- Tortelini s česnom, krompirjem in žafranom v parmezanovi omaki s pečenim češnjevim paradižnikom
 
- Pečene trlje, pire z algami in kumaričnim oljem, popečena kumara in »ribji čaj«
 
 
 | 
Recept iz knjige:
  
Kunčji file, nadevan z gosjimi jetri, 
in prosena kaša na bučni kremi 
  
  
ZA 4 OSEBE 
ČAS PRIPRAVE: 1 ura, 20 minut 
  
Sestavine 
ZA KUNCA 
- 600 g kunčjega fileja
 
- 100 g posušenih črnih trobent
 
- sol
 
 
ZA KUNČJI NADEV 
- 150 g kunčjih obrezkov
 
- 2 vejici šetraja in 2 vejici timijana
 
- 500 g sladke smetane
 
- 1 beljak
 
- sol, poper
 
 
ZA NADEV IZ GOSJIH JETER 
- 200 g gosjih jeter
 
- 3 g soli
 
- 2 g sladkorja
 
 
ZA PROSENO KAŠO 
- 150 g prosene kaše
 
- 10 g masla
 
- sol, poper
 
- 300 g muškatne buče
 
 
 
 
 | 
 
Več o načinu priprave si lahko preberete v knjigi Kuhamo z najboljšimi na strani 94.